5.11.2013

Ceļā uz Ruānu


24.04.

Francija. Ceļā uz Ruānu (Rouen)


Esam ceļā uz Ruānu. Pa gleznainiem, šauriem ceļiem, kas vijas augšā lejā, gar mežiem un laukiem, dodamies apskatīt Lejasnormandijas bagātības - kalvadosa  ražotnes. Pirmo apmeklējam Château du Breuil. Glīta pils rotā šo kalvadosa ražotni. Šī izrādās samērā populāra ražotne tūristu vidū. Te regulāri norit gidētas tūres, bet mēs trāpam tieši pusdienas laikā. Tik vien kā 10 min. palikušas līdz slēgšanai, tapēc steidzam uz veikalu un iegādājam kalvadosu, tā uz aci. Pēc steidzīgās iepirkšanās dodamies dodamies nesteidzīgā pastaigā pa parku un apskatām ēkas no ārpuses.

Kā izrādās otra mūs interesējušā kalvadosa ražotne atrodas tik 7 km attālumā. Saprotot, ka arī tur ir pusdienas laiks, dodamies uz nelielu ciemu tur pat blakus un ieturam pusdienas, iegādājoties picu vietējā beķerejā. Uz picas laikam tik francūzis var uzlikt kartupeļus, hm, kaut kā neiet mums ar tām picām Francijā. Nolemts, vairs neviena pica Francijā, nu negaršo mums, piedodiet.

Aizbraukuši uz Coquainvilliers, bez problēmām atrodam Calvados Boulard, nekas daudz vairāk jau šajā ciemā nav, bet zīmes uz kalvadosa ražotni gan lielas un pamanāmas. Pusdienas laiks vēl nav beidzies, tapēc pasauļojamies uz soliņa tur pat blakus esošajā botāniskajā dārzā, kas izrādās ir parasta taciņa gar kuras malu ir sastādīti dažādi koki un krūmi, pie kuriem ir izvietotas zīmītes ar to nosaukumiem. Sagaidījuši pusdienas laika beigas, dodamies uz ražotni un meklējam ieeju. Esam patiesi priecīgi, ka vizītē gājām tieši uz šo ražotni. Lai arī ēkas te nav tik gleznainas, bez pilīm un parka, bet galvenais te ir, destilācijas ierīces, vecas un jaunas milzīgas mucas pildītas ar zeltaino dziru un degustācija.

Pats labākais, šajā ražotnē karstā sezona vēl tā nav sākusies, kā apgalvo mūsu gids, te tūristi plūst sāks tik pēc kādām 2 nedēļām. Un mēs par to priecājamies, jo tiekam gan pie personīgas, tikai mums vadītas tūres pa ražotni, gan nobaudam mazliet vairāk kā pienākas no burvīgajām dzirām, ko ražo šeit. Esam pārsteigti, jo šī stiprā dzira mums garšo. Uzzinājuši, ka pudele pēc atvēršanas ir glabājama ilgstoši, neuztraucoties par garšas zudumiem, mēs iegādājam sev labu labo suvenīru XO kvalitātes kalvadosu, kā arī aperatīvu, bet dāvanā saņemam 2 pudeles ar sidru. Mazliet apreibuši no jaukā piedzīvojuma, dodamies tālāk uz Ruānu.

Breuil kalvadosa ražotnes teritorijā - veikala ēka. Le Breuil-en-Auge,
Francija
Château du Breuil. Kalvadosa
 ražotnes teritorijā - pils.
Le Breuil-en-Auge, Francija
Château du Breuil. Kalvadosa
 ražotnes teritorijā - pils.
Le Breuil-en-Auge, Francija
Château du Breuil. Kalvadosa
ražotnes teritorijā.
Le Breuil-en-Auge, Francija
Botāniskais dārzs, jeb pareizāk būtu
teikt taciņa ar dažādiem krūmiem.
Coquainvilliers, Francija
Destilācijas telpa. Boulard kalvadosa
 ražotne. Coquainvilliers,  Francija
Boulard kalvadosa ražotne.
Coquainvilliers,  Francija
Boulard kalvadosa ražotnes veikals.
Coquainvilliers,  Francija
Degustācija. Boulard kalvadosa
ražotne. Coquainvilliers, 
Francija
Muza ar kalvadosu. Boulard
kalvadosa ražotne. Coquainvilliers,
Francija
Mucas ar kalvadosu. Boulard
kalvadosa ražotne. Coquainvilliers,
Francija
Kāda pilsēta ceļā uz Ruānu,
Francija

NEAIZMIRSTIET. PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA IR KAITĪGA JŪSU VESELĪBAI!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru