6.15.2013

Ceļā uz Dortmundi


08.05.

Vācija. Ceļā uz Dortmundi


Esam jau atkal ceļā. Pirms Nīderlandes atstāšanas vēl iegriežamies Māstrihtas centrā uztaisīt dažas fotogrāfijas otrpus Maas upei un esam ceļā. Pavisam nemanāmi pienāk Vācijas robeža un esam atpakaļ mūsu tik mīlētajā zemē.

Ceļā uz naktsmītni Dortmundē piestājam Esenē, lai papusdienotu un apskatītu pilsēts centru. Esene izrādās ir salīdzinoši jauna, tapēc vecpilsētas daļas nav, tik vien kā atsevišķas ēkas, jeb pareizāk sakot baznīcas. Arī tik jauna Esene nav, lai baudītu kādas ekstrēmas un modernas ēkas. Toties tirdzniecības centri te ir neiedomājami daudz. Izgājuši cauri vienam esam rajonā, kas nosēts ar veikaliem. Paņēmuši frī kartupeļus ar desiņu, sēžam pie kādas skulptūras uz kāpnēm un mūsu uzmanību pievērš daudzie cilvēki ar vienādiem maisiņiem. Nu gluži, kad Rīgā Stockmann veikala trakajās dienās, tik maisiņi ir no pelēka papīra.

Nolemjam, ka pastaigas laikā, ja nonāksim pie Primark veikala arī mēs ielūkosimies, kas tur par trakām dienām. Nepagājām ne pārismts metrus, kad esam atraduši Primark veikalu, kas šobrīd piedāvā lieliskas atlaides. Lai arī nebijām plānojuši šobrīd veikt pirkumus, bet tam pat mēs nespējām pretoties. Pus veikalu izstaigājuši un piekrāvuši jau pirmos uzlaikojamos apģērbus, sadzirdam signalizāciju un pārdevēji lūdz visus nekavējoties atstāt veikalu. Noliekam savu grozu maliņā, iegaumējot vietu un dodamies ārā. Nolemjam, ka iesim tālāk pastaigā pa Eseni un skatīties, ja atpakaļ ceļā uz auto, veikals atkal būs atvērts, tad turpināt savu iepirkšanās drudzi, bet ja ne, tad nav lemts.

Pastaigas laikā redzējām uz veikala pusi aizbraucam kādas piecas ugunsdzēsēju automašīnas, bet jau pavisam drīz tās devās arī prom. Mums bija lemts ļauties iepirkuma priekam, jo tiklīdz bijām nonākuši pie veikala, tieši tajā brīdī tas atkal vēra savas druvis pircējiem. Atradām savu groziņu un turpinājām vākšanas procesu. Atlasījām foršākās no izvēlētajām drēbēm un aksesuāriem un beidzot devāmies prom no šīs trakās iepirkšanās pilsētas. Un kā izrādās tieši laikā, nonākot tieši pie auto mūs pārsteidza lietus un vējš, tā nu Eseni atstājām pamatīgā lietū, bet Dortmunde jau mūs gaidīja ar patīkamākiem laikapstākļiem.



Māstrihta, Nīderlande
Primark veikala pircēji samulsuši
gaida pie veikala. Esene, Vācija
Baznīca Esenes centrā,
Vācija

Esene, Vācija
Esene, Vācija
Vienam noteikti jāpamēģina izmainīt
bumbas ripošanas virzienu. :)Esene,
Vācija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru