5.22.2015

Turpinājums

Itālija, Roma

Tas brīdis ir jau pavisam tuvu, kad jau atkal pakosim čemodānus. Šoreiz gan pavisam pieticīgi, tikai 3 somas, jo ir paredzēts tikai 2 nedēļu ilgs ceļojums. Kāpēc tik īss? Tāpēc, ka nav īsti ceļots ar mazu bērnu, tā ka tas mums ir, kas jauns un vērts vispirms izmēģināt ar ko īsāku.
Līdz šim ir izpalicis iepazīt vienu no manām izsapņotajām vietām un tā ir Itālija un konkrētāk Roma. Kopš vēstures stundās apgūtā par Seno Romu ilgojos tur kādreiz nokļūt un dzīvē apskatīt, kāda tad izskatās zeme, kura ir radījusi tik daudz fantastiska dizaina un manas īpaši iecienītās Joniešu kolonnas.
2015. gada februārī nolēmām savu 10. kāzu jubileju nosvinēt ar ceļojumu un izvēle par labu krita tieši Itālijai. Tiešais lidojums ar AirBaltic uz Romu, Booking.com rezervēts kempings un var sākties gaidīšanas process.
Apkopojot informāciju un apzinoties savas spējas un intereses. Izvēlējāmies palikt tikai Romā, nekur nav mums jāskrien, turklāt, lai apskatītu visus mūsu interesējošos objektus, nemaz ar divām nedēļām nepietiek. Ja runa ietu par tikai mums diviem tad varbūt, jo galu galā arī daži apskates objekti ir tieši domāti bērnam.
Sastādījām sarakstu, ko vēlētos apskatīt un atzīmējām, ko noteikti apskatīsim un kas var palikt kā rezerves varianti. Turklāt esam no tiem vecākiem, kas daudz pielāgojas bērna ritmam un vajadzībām, ar ko tad arī sanāk rēķināties plānojot ceļojumu.
Par labu Romas kempingam nonācām, saprotot, ka ar 1 gadu un 6 mēnešus vecu bērnu daudz laika sanāks pavadīt viesnīcas numuriņā, jo bērnam tomēr vajag vairāk miega stundu nekā mums, bet neizgulējies bērns ir vairāk traucēklis nekā patīkama kompānija. Tā nu Romas kempings ar saviem burvīgajiem nesen atjaunotajiem Superio bungalo mums piedāvā viesnīcas numuriņu ar kempinga labumiem- āra baseinu, bērnu laukumiņu, veikalu gan pašā kempinga teritorijā, gan tur pat blakus kempingam, kā arī veļas mazgātavu, kas ļauj nevest milzu kaudzi ar apģērbu, jo īpaši šmucīgam mazulim.
Viss rezervēts un gaidām izlidošanas dienu, kravājot un pārkrāmējot čemodānus. Labi, ka AirBaltic bērnam paredz vienu reģistrēto somu 10 kg smagumā, tā ka daudz lietas var sakrāmēt lielajā somā, bet mēs iztiksim ar nereģistrēto bagāžu.
Roma mēs nākam!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru