9.06.2012

Vesterlo


31.08.

Beļģija. Vesterlo (Westerlo)


Izrakstamies no hosteļa un atvadamies no lieliskiem cilvēkiem, ko šeit satikām. Netālu no automašīnas stāvvietas atradām veļas mazgātavu, kas piedāvā arī gludināšanu, netā lētākā, bet vismaz nebūsim saburzīti. Kamēr mantas tiek sakrautas automašīnā, tikmēr apģērbs jau ir izgludināts. Bankā diemžēl svaigākas banknotes neizdodas samainīt, tā ka jāiztiek ar to, ko izdeva bankomāts.

Īsto iedomāto papīru tā arī neizdevās atrast, bet vakar tika iegādāts, kas ļoti līdzīgs. Kā izrādās skočs mums ir kaut kur paslēpies vai aizmirsies, tā ka pa ceļam meklējam ne tikai ziedus, bet arī skoču. Visu atrodam pavisam netālu no Westerlo un pie ziedu veikala top arī iesaiņojums. Pārsteidza, ka kāzās ziedus tā īsti neviens nedāvināja. Interesanta tradīcija ir ballītei sākoties sāk skanēt īpaša dziesma, kuras laikā visi vicina lielās auduma salvetes sev virs galvas mūzikas ritmā (dzīvē tas izskatās šādi-video no citām kāzām). Kā uzzinājām dziesma ir par ballīti, kura tulīt sāksies un ir kā tradīcija labas ballītes sākumam.

Kā izrādījās pēc dažām dienām, mēs iesaiņojām pārāk nopietni un mūsu pamata dāvana (nauda) netika atrasta, bez priekšā teikšanas. Laikam par maz filmas redzējuši, kur dārgumi tiek slēpti aiz gleznām.

Kāzas izdevās lieliskas, īpaši jautras tās padarīja lieliskā kompānija- pāris no Lietuvas. Visu dienu varējām smieties par mūsu tautu kopīgo un atšķirīgo, kā arī  aprunāt beļģu kāzu tradicijas.
Jaunlaulātie pēc ceremonijas
aicina uz aperatīvu
Jaunaulātie.  Rūgts!!!!!
 Ak, viņiem šādas tradīcijas nav!
Viņi nezin, kas viņiem iet secen.:)
Westerlo rātsnams

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru