11.08.2012

Ceļš uz Rubielos Bajos


03.11.

Spānija. Ceļā uz Rubielos Bajos


Atvadamies no galvaspilsētas un dodamies atpakaļ uz Vidusjūras krastiem, kur meteorologi sola siltāku laiku. kalnainās ainavas un Garmins rāda, ka pamazām, bet pavisam noteikti dodamies uz zemākām vietām. Pusceļā nolemjam apstāties, izstaipīt kājas un iedzert kafiju. Atradām kārtējo pieturvietu un devāmies kafeijnīcā. Kad bijām jau gandrīz izdzēruši kafiju, kāds vīriets pienāca un jautāja vai tā ir mūsu mašīna, kurai darbojas signalizācija. Vīrs nodomāja, ka kaut kāda iemesla dēļ ieslēgusies un gribēja izslēgt, bet vīriets teica, ka nepieciešams doties pie auto.

Tā nu mūsu "mīlestība" pret Spāniju pieauga vēl vairāk. Logs vadītāja pusē bija izsists, pārskrējām ar acīm savām mantām, bet nekas netika nozagts. Nez, ko viņi vēlējās dabūt, neatrada vai kāds izstraucēja. Gaišā dienas laikā pāris metrus no kafejnīcas, kurā ir vairāki cilvēki un šoseja, kurā garām brauc neskaitāmi auto. Izrādās policija uz šādiem izsaukumiem te nereāģē, jāzvanot pa taisno apdrošinātājiem, bet mūsējie ir Latvijā un tiem vajag policijas protokolu. Nez kapēc, ja var sataisīt saskaņoto ziņojumu un nesaukt policiju, kapēc nevar šādā gadījumā iztikt bez policijas. Turklāt tuvākā policija ir 40 km no šīs vietas.

Iztīrījām mašīnu tik daudz, cik varējām no stikla lauskām un pēc kāda mehāniķa, kas bija ieradies tur pat notīrīt no kāda Mercedesa kaut ko pūkainu un jau plakanu, kas bija saskādējis Mercedesa motora pārsegu, ieteikuma atradām kartonu papīra atkritumu konteinerā un pielīmējām to stikla vietā. Esam gatavi arī šādām situācijām izrādās, jo mums jau ir magaivera lenta, kas labi nostiprina kartonu un varam doties.

Aizbraucām līdz rezervētajai viesnīcai Rubielos Bajos. Saimnieks, lai gan nerunāja Angliski, izrādījās fantastiski jauks cilvēks un izpalīdzīgs, kā arī sirsnīgi juta mūsu neveiksmei līdzi un pateica policijas atrašanās vietu. Saimnieks, atrada vietu savā garāžā un mums bija iespēja ielikt auto garāžā, neuztraucoties, par mašīnu, bez stikla.

Aizbraukuši līdz tuvākajai policijai, izrādās esam mazliet nokavējuši, sestdienās te policija strādā tikai līdz 14.00, bet svētdienās nestrādā vispār. Tapēc konsultējāmies par to, cik tāda loga ielikšana maksātu Latvijā un secinājām, ka tas būtu aptuveni tik pat cik mūsu pašrisks, līdz ar to nav nekāda jēga braukāt apkārt meklējot kur ir kāda policija, kas strādā.

Mazliet atguvušies, izgājām ārā, tur pat blakus izrādās vīnogu lauks, kas tā vien vilināja un izrādās te vēl ir palikušas dažas ogas, kas droši ražas vākšanas laikā nebija vēl gatavas. Ar manām augstpapēžu kurpēm tas nav relāli, tapēc Indulim nākas lasīt vienam. Kurpes stipri netīras pēc lasīšanas, jo zeme ir teju tīrs māls, kas šajā lietainajā laikā ir slapš, līpoš un tajā viegli iegrimt. Tā nu salasām putna tiesu, no kā mums sanāk jaukas vakariņas ar saldām vīnogām.
Roomsters palicis bez vadītāja loga stikla. Spānija. A3 Madrid-Valensija, 108 km.
Rubielos Bajos, Spānija
Vīnogu lauks.
Rubielos Bajos, Spānija
Rubielos Bajos, Spānija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru