6.06.2012

Drēzdene 2. diena


27.05.

Vācija. Drēzdene


Šodien ierakstījām datumu savā 24h Drēzdenes kartē. Kā parasti darbi visvairāk skaskrien tad, kad vismazāk derētu. Un šoreiz sanāk tā pavēlāk izbraukt uz centru. Steidzamā kārtā dodamies uz Zwinger ēku kompleksu apmeklēt muzejus un izbaudīt atlaidi. Biļešu tirgotāja vēl pārjautā vai mēs paspēsim, jo līdz muzeju slēgšanai palikušas tikai 3 stundas. Nekas tas mūs nebiedē. Daudz nepatīkamāk ir aizliegums visos šajos muzejos vispār fotografēt.

Pārvietoties nākas ātri, lai paspētu visu apskatīt, tapēc neiedziļināmies visos virsakstos un baudam, baudam. Pirmais rindā tur pat stāvu zemāk zem kasēm esošais Porcelānu muzejs. Ir izstādīts gan ķīniešu klasiska, gan vietējās Meisenes manufaktūras meistardarbi. Pārsteidz dažas ķīniešu porcelāna kolekcijas ar neierasto krāsu gammu. Ilgi nekavējamies jo jāpaspēj atrast Madonnu, tapēc dodamies uz Vecmeistaru muzeju. Siksta Madonna nav nekur jāmeklē, to pat nevar palaist garām. Par godu 500. jubilejai ir uztaisīta vesela izstāde, kur var netikai apskatīt Rafaēla Siksta Madonnu, bet arī skices un kopijas, kā arī ļoti intresants stūrīts ar darbiem, kuros ir izmantota glezna vai tās daļa vai tās motīvi. Ja gadās līdz augustam vajag apmeklēt šo izstādi.

Laiks skrēja ātri, bet mēs ar nekavējāmies un paspējām arī vēl uz Ierožu muzeju. Kādi tik grezni ieroči te nav, bruņuvestes un bruņinieku tērpi, zirgu segli un bruņas, zobeni un duncīši. Bija laiki, kad cilvēki prata skaisti nonāvēt un aizstāvvēties. Pārsteidz izdomā ar kādu veidoti ieroču slepenās papildus iespējas, piemēram zobens ar iebūvētu šauteni, vai zobens ar izšaujamu asmeni.

Pēc muzeju skrējiena ieturējām tradicionālas uzkodas sāļo kliņģeri un siera torti, bet kaut kas pietrūka, tapēc tika notiesāta tradicionālā cepamdesa, ko te pasniedz apaļā maizītē. Atpakaļ ceļā braucot autobusā nevarējām noturēties un safotogrāfējām foršās elektrības būdiņas un citus foršus pilsētas grafiti.

Ēkas siena
Kāds saules pulkstens,
kādā no pagalmiem
Greznas logu restītes
Tradicionālās vācu uzskodas
Piemīlīgs elektrības sadales skapis
Grafiti uz kādas sētas
Skats pa viesnīcas logu
Skats uz Ramada viesnīcu no loga

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru