1.25.2013

Ceļā uz Lisabonu

19.01.

Portugāle. Ceļā uz Lisabonu


Uz Lisabonu dodamies pa maksas ceļu, ne tapēc, ka būtu gribējuši, bet tādēļ, ka bijām aizmirsuši, ka esam atstājuši maksas ceļu atzīmī savā Garminā, un kad attapāmies, tad jau bija par vēlu ko labot. 2, 11 Euro par ceļu bik likās par traku tik īsam gabalam un 2,60 Euro par Vasco de Gama tiltu, bet tas bija garākais tilts pa kādu esam braukuši. Upe, kurai tas ved pāri gan šķita ļoti sekla, jo zveijnieki ar laivām bija ielīduši upē un staigāja apkārt aptuveni līdz vidus daļai iegrimuši ūdenī.

Pirmā pieturas vieta ir Canon servisa centrs, beidzot vēlamies salabot foto lēcu, cik tad ilgi var fotografēt ar vecu, 38mm Zenit. Lēti izrādās tas nav, bet ko lai dara, jauna ar nav lēta, tā ka jubilejās sadāvinātā naudiņa labi noderēs labošanai. Aizbraukuši līdz hostelim īsti nesaprotam, kas tur īsti ir ar tiem stāvvietu ierādītājiem.

Vai viņi liek biļetītes, kad nāk kontrolieri un iekasē naudu uz rokas, jo vakarā, kad vietu ierādītājs gāja prom, viņš vēlējās 5 EUR no mums, bet mēs raustījām neizpratnē plecus, jo bijām samaksājuši autostāvvietas automātā. Kad pārliecinājās par biļetes esamību, tad vīriņš nomierinājās, lai gan nebija ļoti priecīgs un tik noteica, ka tad jau birojā to naudu saņems. Mums biļete izmaksāja 4,30 EUR par aptuveni 4 h, līdz ar to nesaprotu kāds mums labums, no vīriņiem, ja viņi grib vairāk naudas nekā tas maksā oficiāli. Un vēl tas uztraukums, ka klamburu licēji tomēr tos pamanīsies uzlikt, ja vīriņš nenovietos īstajā laikā biļetīti. Labi, ka brīvdienās autostāvvieta šajā rajonā ir bez maksas.

Vasco de Gama tilts, Lisabona, Portugāle
Vasco de Gama tilts, Lisabona, Portugāle

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru