12.28.2012

Ceļā uz Seviļu


21.12.

Spānija. Ceļā uz Seviļu


Ceļš uz Seviļu ir pavisam mierīgs, jo te nav aukstu kalnu, kas mani varētu nobiedēt, sajūtos, kā vidzemē ar nelieliem pauguriem un ceļiem, kas vijas ap tiem. Zaļa zālīte un koki, šajā ceļa posmā pamanām, ko līdz šim neredzētu - kokvilnas laukus. Ak, kādi jauki balti bumulīši vēl aizķērušies tumšbrūnajos zaros.

Tuvojas Ziemassvētki, bet nevienā veikalā nevaram atrast neko pat līdzīgu piparkūkām. Mums Ziemassvētki visvairāk asociējas ar piparkūku, kanēļa un mandarīnu smaržu. Mandarīni te ir lēti un uz katra stūra, bet piparkūkas ne. Nekas cits neatliek, kā meklēt recepti internetā un gatavot mīklu pašiem.  Kardomonu diemžēl neizdodas atrast, bet mēs nebēdājam, lai arī mīkla nesanāk perfekta (vajadzēja laikam tomēr piezvanīt mammai nevis meklēt internetā, viņa noteikti zina labāku recepti), tomēr tā noteikti ir daudz garšigāka nekā spāņu iecienītie Ziemassvētku saldumi, kas mums nemaz neiet pie dūšas.

Cepeškrāns šajā studijas tipa numuriņā mums nav, tapēc Ziemassvētku vakarā uzcepjam tikai dažas plāknītes uz pannas, bet pārējo mīklu noglabājam ledusskapī, jo ap Jauno gadu būsim dzīvoklī ar cepeškrāni, tad arī mīkla būs labi ievilkusies un sanāks gardas piparkūkas.

Mīklu mīcam uz maiņām. Top piparkūku mīkla. Seviļa, Spānija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru