12.16.2012

Malaga


04.12.

Spānija. Malaga


Sataisamies biedzot aizbraukt līdz Malagai. Iegādājamies 10 braucienu biļeti līdz Malagas centram un dodamies ar vilcienu uz centru. Vilcieni salīdzinoši moderni un ērti, ceļā gan sanāk pavadīt 30 min. bet laiks paskrien ātri vērojot gar logiem zibsnījošo ainavu. Lai gan mūsu rīcībā ir neliela karte, tomēr pa ceļam ieejam informācijas centrā uzzināt par objektiem, kurus nepieciešams apmeklēt un kā arī noskaidrot, vai šeit ir kinoteātri, kur filmas var redzēt oriģinālvalodā, pareizāk sakot mūs intresē filmas angļu valodā.

Jau nedēļu gaidam iespēju aiziet uz kino, jo ir sākta rādīt Rītausmas noslēguma daļa, ko vēlamies redzēt. Diemžēl to neizdevās noskatīties Granadā, jo angļu versiju kinoteātris iespējams rādīts tik pēc vēl kādas nedēļas, ja vispār rādīs. Bet te ir daudz angliski runājošie, angļu skolas un koledžas, kas mums liek lielas cerības uz filmām angļu valodā.  Noskaidrojam, ka ir vairākai šādi kinoteātri. Mums pa ceļam ar vilcienu ir Plaza Mayor, bet te pat vecpilsētā ir vēl kāds kinoteātris, kura atrašanās vietu iezīmē informātors. Trešo kinoteātri viņš diemžēl neatcerējās, bet mums pietiek ar šiem.

Informācijas dienestā atrodam arī daudz jaunākas kartes ar iezīmētiem tūristu ceļiem, tā ka mēs dodamies pilsētas ielās. Izstaigājuši loku pa Malagas nozīmīgajām vietām, atrodam arī kinoteātri, kas ir te pat centrā, bet kurš ir slēgts šobrīd un pēc plakātiem spriežot rāda pagājušās sezonas filmas. Tā ka atliek Plaza Mayor Imaxx kinoteātris.

Tā kā šodien ir mana dzimšanas diena, nolemjam atrast jauku restorānu un nobaudīt vietējos labumus. Pasaigājuši pa vecpilsētu īsti nevarējām atrast īsto vietu. Vienā vietā nav neviena cilvēka, citā savukārt ir pārbāzts, ielās un bāros manāmi sporta, iespējams futbola, līdzjutēji, kas skaļi uzvedās. Bet kādā klusākā ieliņā atrodam jauku mājiīgu restorānu, kas ir gandrīz pilns, līdz ar to varam atrast sev jauku galdiņu. Laipna apkalpošana un gards ēdiens, jaukas svētku pusdienas.

Tālāk steidzamies uz Canon servisu, ar cerību, ka tas būs vaļā pēc siestas un varēs salabot Canon lēcu, jo iztikt ar 50mm lēcu ir ļoti ierobežojoši. Nostaigājuši prāvo gabalu līdz servisam esam vīlušies, tas ir ciet tikai dažas minūtes esam nokavējuši. Ātri gan. Neko darīt, kāpjam vilcienā un braucam uz tirdzniecības centru, lai ietu uz kino. Atraduši kinoteātri esam priecīgi, ka te ir filmas angļu valodā un jaunākās, kā jau ierasts Imaxx kinoteātros. Lai gan esam nokavējuši seansu 18.45, nākamais ir 20.30. Mūsu prieks gan ir īss, jo apskatījuši vilcienu sarakstu, saprotam, ka mājās no kino netiksim ar vilcienu, jo pēdējais aiziet tūlīt pēc 22.00. Tā nu nākas iegādāties biļetes uz nākāmo dienu, lai arī atpakaļ tiktu ar vilcienu.

Svētku rotājumi. Malaga, Spānija
Svētku rotājumi. Malaga, Spānija
Ziemassvētku puķe.
Malaga, Spānija
Bētlemīte tūristu informācijas
birojā. Malaga, Spānija
Ziemassvētku egle.
Malaga, Spānija
Parks. Malaga,
Spānija
Parks. Malaga,
Spānija
Tirdziņā ir materiāli betlemīšu
 gatavošanai mājās. Malaga, Spānija
Ziemassvētku tirdziņā.
Malaga, Spānija
Malagas cietoksnis,
Spānija
Tik nu ielien no ēkas bildējot ar
50 mm. :( Malaga, Spānija
Ēkas pie cietokšņa. Malaga,
Spānija
Malagas cietoksnis,
Spānija
Dārzs cietokšān pakājē.
Malaga, Spānija
Dārzs cietokšān pakājē.
Malaga, Spānija
Mandarīni dārzā.
Malaga, Spānija
Dārzs cietokšān pakājē.
Malaga, Spānija
Dārzs cietokšān pakājē.
Malaga, Spānija
Dārzs cietokšān pakājē.
Malaga, Spānija
Ziedošais dārzs cietokšān pakājē.
Malaga, Spānija
Romiešu teātris. Malaga, Spānija
Malagas cietoksnis, Spānija
Izrakstīta ēkas siena. Malaga, Spānija
Merced laukums.
Malaga, Spānija
Sargājošā lauva Merced laukumā.
Malaga, Spānija
Modernā māksla Malagas
 ielās, Spānija
Modernā māksla Malagā, Spānija
Miniatūras mājiņas. Malaga, Spānija
Modernā māksla Malagā, Spānija
Modernā māksla Malagā, Spānija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru