10.13.2012

Ceļā uz Avignon


26.09.

Francija. Ceļā uz Avignon


Dodamies tālāk uz dienvidiem, šodien lietains un vējains laiciņš, nemaz nepriecē mūs un nolemjam tomēr Valancē tomēr neiebraukt. Arī turpmākais ceļš mūs nemaz neiepriecē. Izvēlamies braukt pa maksas ceļu, lai izvairītos no maziem kalnainiem ceļiem.

Šoseja burvīga, bet lietus sāk līt aizvien spēcīgāk un brīžiem ir tik stiprs, ka neredzam pilnīgi neko, visi šajos brīžos brauc ļoti prātīgi, lai gan daži vēl joprojām šķiet aizmirst ieslēgt migliniekus, labi ka vismaz bremžu gaismas var redzēt. Mums gan priekšā brauc auto ar ieslēgtām gaismām un varam vismaz tās redzēt dažus metrus mums priekšā. Nervi mums abiem uzvilkt. Tapēc tiklīdz lietus mazliet pierimst esam jau nonākuši pie ierīkotās atpūtas vietas, dodamies tieši tur, lai mazliet nogaidītu, kad lietus pierimst un atslābtu.

Uh, tādu kafijas automātu piedāvājumu nebijām redzējuši nekur, te ir visa vieda kafijas, kakao, Milkas šokolādes dzērieni, kā arī tējas un ātrās zupiņas no automāta un pat augsto kafiju klāsts. Paņemam karstu kafiju un makaronu kastīti ar mērci, ko var tur pat uzsildīt mikroviļņu krāsnī. Lietus sāk pierimt un mēs sākam nomierināties.

Tālāk ceļā lietus uzlīst vēl arī pastiprs, bet vismaz ir kaut kāda redzamība un lai gan mazliet jāiespringst tomēr, tas nepārvēršas baltā ūdens murgā. Kad lietus beidzas, sāk pūst stiprs vējš un kādā no pieturvietām sola labu panorāmas skatu. Diemžēl skaistā skata vietai izdodas pabraukt garām, bet arī to ko redzam, mums patīk.

Ar to mūsu adrelanīna deva vēl nebeidzas. Braucot tālāk, pēkšņi sāk lidod kaut kādi priekšmeti tieši uz mūsu pusi, vīrs izvairās, bet izrādās nav tik traki, priekšā braucošajai mašīnai vējā atsprādzis vaļā jumta bagāžnieks un no tā sākušas lidod drēbes. Mašīna sāk bremzēt un nobrauc ceļa nomalē. Mēs patbraucot garām nodomājam, ka cerams viņi uz ātrgaitas šosejas neies medīt savas drēbes, bet tikai nosriprinās, to kas palicis.

Ceļā uz Avignon. Francija
Atpūtas vieta ceļā uz Avignon.
Francija
Te tādi mazi čiekuriņi.
Francija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru