10.16.2012

Ceļā uz Spāniju


30.09.

Spānija. Ceļā uz L'Estartit


Mums paveicies, šodien tikai mazliet uzsmidzina vēl Francijas pusē, bet tuvojoties Spānijai debesis kļūst aizvien skaidrākas, bet ceļš aizvien kalnaināks. Braucot skaidrā laikā pa lielo šoseju esmu mazliet satraukta, bet noteikti ne tuvu panikai, kāda pārņem pa šauriem serpentīniem. Esam jau pavisam tuvu lielai kalnu grēdai un te jau ceļš aizvijas augšup gar vienu zemāku kalnu un mēs esam šķērsojuši robežu.

Hola! Esam Spānijā! Skats diemžēl nav no skaistākajiem. Ir tik skumji noskatīties uz nodegušo zemi un kokiem. Tik vietām spraucas kāds zaļums. Bet uzreiz pamanām cik daba šeit ir atšķirīga. Mums tā arī nesanāca aizbraukt uz Francijas pludmali pie Vidusjūras un ievērtēt, iespējams, tur ir līdzīga daba.

Braucam garām ciemiem, kas ir tik atšķirīgi no pārējās Eiropas, balti, dzeltenīgi balti un mājas gluži kā saliktas bērnu rotaļu laukumā, nerodas iespaids par pārdomātu arhitektūru, bet ļoti savdabīgi. Dabā redzam daudz dažādu kakstusu un palmas, palmu alejas, kas aug nevis podos, bet tieši zemā. Mūsu sirdīs iezogas bērnišķīgais atklājumu prieks.

Pirmās grūtības, ar ko saskaramies, mūsu navigācijas sistēma nepazīst šejienes mazās ieliņas un vienvirziena ceļus. Līdz ar to, lai sīkā ciematā atrastu mūsu nākamās naktsmītnes nākas lavierēt un meklēt. Iebraucam ciematā un ielas galā jūra. Tā mani pilnīgi apstulbināja, ko tādu nebiju pat iedomājusies, tik zilganzaļš ūdens, man likās, tas nav reāli, tā nemēdz būt dzīvē.

Mums vēl ir nedaudz laika līdz ierodas dzīvokļa īpašniece, tapēc atstājam auto pie dzīvokļa un aizejam līdz jūrai, kas burtiski ir 100 m attālumā. Es tā apjuku no šīs burvības, ka nespēju sakarīgi domāt, kad vajadzēja vienoties ar dzīvokļa īpašnieci. Kaut kā jau beigās savilkām galus kopā, bet diez vai atstāju izglītota cilvēka iespaidu.

Ceļā uz L'Estartit piestājam, lai nobildētu šo kalnu. Nez, kā tur var tikt augšā?
Vieta kā izslaucīta. L'Estartit, Spānija.
Veikali ciet un logi tā pat.
L'Estartit, Spānija.
Arī pludmale ir pavisam tukša.
L'Estartit, Spānija.
Tik pāris cilvēku zvejo.
L'Estartit, Spānija.
Jūrā redzamas salas.
L'Estartit, Spānija.
Bet krastā tukši dzīvokļi, kas vasarā
noteitki ir pilni ar atpūtniekiem.
L'Estartit, Spānija.
L'Estartit, Spānija.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru