10.17.2012

La Bisbal


01.10.

Spānija. La Bisbal


Mums vajag internetu, lai varētu strādāt. Pēc dzīvokļa īpašnieces ieteiktā aizejam līdz pludmalei, kur ir Wifi, bet izrādās tas ir par maksu - 3 EUR par 5h, dīvaina cena, vai nevarēja par 3h teiksim 2EUR, jo kā lai izvelk mūsu portatīvo batareju uz 5h pludmalē, kur nav elektrības??? Turklāt kodus var nopirkti tūrismu informācijas dienesta, kas mums gar krastu ejot ir aptuveni 1,5 km attālumā. Nolemjam aizbraukt uz blakus pilsētu Torroella de Montgri, kur itkā varētu būt Vadafon veikals, lai iegādātos Spānijas Vadafona interneta karti.

Aizbraucam uz 7 km attālo pilsētu, izstaigājuši galveno ielu un saņemot nepareizas norādes no knapi angliski saprotošās Tūrisma informācijas biroja darbinieces, ieejam Orange mobilā operatora viekalā un uzzinām, ka šajā pilsētā tomēr Vadafona nav. Vismaz savus konkurentus viņi zin, meitene arī mums izstāstīja, ka vēl 10 km attālumā esošajā La Bisbal varam atrast Vadafon veikalu.

Neko darīt nākas braukt uz La Bisbal d'Emparda. Atrodam informācijas dienestu un noskaidrojam veikala atrašanās vietu. Jauki, beidzot! Lai arī pārdevēja nerunā angliski kaut kā tomēr ar dažiem vārdiem, kas ļoti līdzīgi skan arī spāniski izdodas iegādāties interneta simkarti. Priecīgi dodamies atpakaļ uz L'Estertit.

Pieslēdzam internetu, bet tur stāv paziņojums, ka karti vajag aktivizēt. Mums protams liels pārsteigums, jo līdz šim vienmēr pārdevējs to bija aktivizējis. Neko mēģinam saprast spāņu valodā vai to nevaram izdarīt paši, izmantojot norādīto saitīti reģistrājai internetā tiekam aizsviesti uz parasto lapu un mums neizdodas to reģistrēt. Arī zvanot nekas neizdodas. Nekas neatliek, kā braukt atpakaļ uz 20 km uz La Bisbal. Pārdevēja nosarkst un ir pārsteigta, kā tā viņa neesot aktivizējusi, kaut ko padara datorā un paziņo, ka rīt būs aktīva. Neko darīt gaidīsim rītdienu. Tikmēr izmantojam izdevību un burvīgo laiku, lai paķertu saules starus un iegrimtu putojošajos jūras viļņos.

La Bisbal, Spānija
Strūklaka. La Bisbal, Spānija
Te laikam vajadzēja būt upei.
La Bisbal, Spānija
Tūrisma informācijas dienests
atrodas skaistā ēkā. La Bisbal, Spānija
Nedaudz krāsainības spāņu
arhitektūrā. La Bisbal, Spānija
La Bisbal, Spānija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru