5.10.2012

Viļņa 2. diena

07.05.

Lietuva, Viļņa.

Rīts pienāca, kā jau ierasts ap plkst. 8.00. Pabrokastojuši un apskatījuši jaunos epastus devāmies pastaigā. Laiks mākoņains un nepārāk silts, nieka +9.


Secinājām, ka mūsu hostelis atrodas ļoti tuvu tam, ko Viļņā sauc par vecpilsētu, kur ir visi tūristu iecienītie apskates objekti. Arī mēs metāmies iekšā vecpilsētā.

Ievērības cienīgi bija aizsargmūra vārti un tur jau arī kūsāja tūristu grupiņas visās malās. Tika apskatīta Austras vārti (Aušros Vartų /Gates of Dawn) un tur pat blakus esošā Sv.Terēzes baznīca. Mazliet tālāk pa Aušros Vartų gatvi tika izpētīta arī Svētās Marijas Dieva mātes pareizticīgo baznīca (Orthodox Church of the Holy Mother of God), kurā atdusas trīs svētie.

Lai arī īsti sākumā nevilināja no ārpuses mazliet vienkāršā baznīca- Svētās trīsvienības baznīca (Church of the Holy Trinity) un Basilian vārti (the Basilian gates), tomēr nolēmām apmeklēt arī to. Un labi, ka saņēmāmies. Baznīciņas interjērs izrādījās monumentāls  un pēc remonta tur droši var iegriezties.


Mazliet jau likās vienai dienai par daudz baznīcu, tapēc tālāk baznīcas tika apskatītas tikai no ārpuses. Kā piemēram Sv. Kazimira baznīca (St. Casimir’s Church). Nonākot līdz lielajam krustojumam uz kura atrodas tūrisma informācijas centrs, kas iekārtojies ēkā kurā atrodas arī Viļņas pilsētas rātsnams (Vilnius Town Hall). Saņēmušies dažādus tūristu bukletus devāmies atceļā, jo līdz 14.00 bija jābūt atpaļ uz Skype konfrences zvanu.

Pa ceļam ievērtējām arī Rudiniekų gatves ēkas un parkā esošā ebreju vīra statuju, ja pareizi sapratu no tā ko garām ejošās grupas gide stāstīja, tas bija kāds pilsētā cienījams farmaceits, kas aktīvi arī nodarbojies ar labdarību pilsētā.

Turpinot ceļu pa Pylimo gatvi noskatījāmies arī uz Visu svēto baznīcas arhitektūru. Nonākot uz Gēlių gatves atklājām tīri jauku kafeinīciņu ar svaigām maizītēm, kas tā vien vilināja iekšā ar savu burvīgo aromātu, bet laika nebija tapēc nolēmām tur iegriezties citā reizē.

Lai gan domājām, ka vakarā, kad satumsīs dosimies fotografēt vecpilsētas naksts skatus, bet lietus mūsu plānus mainīja, tapēc tik turpinājām strādā.

Kamēr strādājām divas jaunkundzes palūdza pieslēgt savu fotoaparātu uzlādēšanai, kā izrādījās tam ir tikai USB izejas uzlādēšanas iespēja. Protams izmantojām arī izdevību un abi ar vīru noskaidrojām, ka meitenes ir no Korejas, bet šobrīd studē Krievijā, līdz ar to ar mums sāka sarunu krieviski, bet tad mēs pārgājām uz angļu valodu. Šobrīd meitenes apskata Viļņu bet jau parīt būšot Rīga. Ceram, ka Rīga viņām patiks.

Pirms gulētiešanas noskatījāmies filmu „Jump street 21”. Mazliet padumji jautra filmiņa, nekas nopietns, ideāli, lai atsābinātos pirms miega.
Suņu protests Viļņā pret kastrāciju pie veterinārās klīnikas
Austras vārti
Sv. Marijas pareizticīgo baznīca
Sv. Marijas pareizticīgo baznīcas sienas dekors
Sv. Marijas baznīca altāris
Sv. Marijas baznīcas sienas daļa
Interesants pagalms
pretī Sv. Marijas baznīcai
Pagalma ejā ratu puķu pods
Sv. Terēzes baznīca
Sv. Terēzes baznīca
Sv. Terēze
Sv. Terēzes baznīcas
krusta ceļa izcilnis
Sv. Terēzes baznīcas
 greznie griesti
Sv. Terēzes baznīcā pat bikts
 ir dekoratīvi nostrādāta
Sv. Terēzes baznīcas
kreisās puses eja
Sv. Terēzes baznīcā
ir arī greznas vitrāžas
Sv. Terēzes baznīcas ērģeles
Sv. Terēzes baznīcā
Sv. Marijas Dieva mātes
pareizticīgo baznīca
Trīs svēto atdusas vieta
Greznais altāris un kupols
 Sv. Marijas Dieva mātes bazncā
Arī Viļņas vecpilsētā
netrūkst noplukušu pagalmu
Sv. Trīsvienības baznīca
Sv. Trīsvienības baznīcas ieeja
Šobrīd tiek remontēta,
bet kollonu iespaidīgumu
tas nemazina
Altāra daļa Sv. Trīsvienības baznīcā
Pie baznīcas viesnīca ar
interesantu pulksteni  laternā
Sv. Trīsvienības baznīca
skats no pagalma puses
Basliana vārti
Lietuvas Nacionālā filharmonija
Sv. Kazimira baznīca
Skats uz Didžioji gatvi
Skats uz Didžioji gatvi
Baložu iemīļots jumtiņš
Piemineklis cienījama
Viļņas iedzīvotājam
Visu svēto baznīca
Lieldienas jau sen garām,
bet Viļņā vēl atrodamas
krāsotas olas

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru