5.16.2012

Polija.Ceļā uz Gdaņsku


13.05.

Polija, Gdaņska.

No rīta izbaudījām viesnīcas burvīgās brokastis. Laiks vienkārši burvīgs, saule, balti gubu mākoņi. Devāmies pastaigā pa viesnīcas teritoriju. Tā kā līdz izrakstīšanās brīdim vēl laika gana, tid atkartoti devāmies uz pirsts kompleksu un izbaudījām visas pirtis un kārtīgi izpeldējāmies. Jauki, ka pirtīs nav jāiet ar pelkostīmiem arī dienas laikā, bet ietinoties kokvilnas palagos.

Lai, kā negribētos pamest šo paradīzes nostūri, ceļš turpinās uz Gdaņsku. Mazo skaisto līkumoto ceļu, kas nosēts ar ezeriem ir nomainījis lielceļš, kas ir taisnāks un brīžiem ir iespēja braukt ar 120 km/h. Bet pavisam drīz sākas arī ceļu remonti, kas liek veikt nelielu apkārceļu, kā arī ik pa brīdim samazināt ātrumu līdz pat 30 km/h. Mašīnas ar Poļu numuriem, gan lielākoties ātruma ierobežojumus neievēro, pēc laika secinām, ka laikam dažās papildzīmēs varētu būt rakstīts, ka ātruma ierobežojumi beidzas aiz līkumiem.

Netālu no Gdaņskas ieturam pauzīti Statoil benzīntankā, izlocam kājas un ieturam kafijas ar saldējumu pauzīti. Gdaņska sagaida ar siltu, bet mākoņainu laiku. Novietojam auto pilsētas centrā un mēģinam atrast naktsmājas. Apstaigājot vietējās viesnīcas, iegriežamies Mūzikas akadēmijā, kur ir kāda viesnīca, domājām būs kāds hostelis jauniešiem, bet izrādās samērā glauna viesnīca. Bet administratore tulīt sazvanīja savu draugu un nosūtīja mūs uz hosteli pašā upes malā, uz vienas no galvenās tūristu ielas.

Sound Hostelis izrādās salīdzinoši jauns, ieturēts mūzikas stilā, klusa un moderna vietiņa, kur atpūsties. Tiekam pie četrvietīga numuriņa, bet esam vieni šajā numuriņā, līdz ar to nav jāsadzīvo ar citiem. Skats pa logu uz upi, kur garām ik pa laikam slīd lielāki un mazāki tūristu kuģīši un buru laivas. Tūristu uz ielām gana, bet pavisam drīz te viss būs pilns, jo tuvojas Eiropas Čempionāts Futbolā un Gdaņska ir viena no spēļu pilsētām.

Iekārtojāmies numuriņā un veicām pēcpusdienas pastaigu pa pilsētu. Tas ir fantastiski,cik cakīgas ir šīs mazās šaurās mājiņas. Kakli sāpēja vakārā no skatīšanās augšā un lejā, lai izpētītu ēkas.

Skats uz viesnīcas Azzun
aizmugures daļu
Viesnīcas atpūtas zona
Viesnīcas āra baseins būs jāiemēģina nākamo reiz
Mincis mums laipni izrādīja visu apkārtni, devās visur līdz un savā valodā stāstīja, žēl tik, ka nesaprotam, kaķu valodu
Pat skaisti salikti atpūtas krēsli
Zemais skats uz viesnīcu
Viesnīcas metāla kupols
Ziedošās Polijas ainava
Mūsu hostelis no upes puses
Bez tūristiem šo ielu grūti noķert
Vārti
Ielās
Krāsainu, šauru mājiņu nosētas ielas
Skats no tila
Skats no tilta
Mini fotosesija ar grafiti
Gdaņskas upes skarbā puse
Slaidas ēkas viena pie otras
Restorānu un dzintaru veikali krastā
Skats uz tūristu apsēsto ieliņu
Daba ielaužas pilsētā
Baložu mīlas laiks, dūdo un danco!
Ieliņa Gdaņskā
Jahtu piestātne kārtējā
Saulriest zeltainajos logos
Gdaņskas ielās
Torņu smailes
Glītas rūtiņu ēkas
Gdaņska
Pienenes Gdaņskā jau noziedējušas
Tilti pār upi netrūkst
Radoša pieeja notekcaurulēm 1
Radoša pieeja notekcaurulēm 2
Mašīnas gan te netrūkst vecpilsētā
Grezni griesti
Ēkas ar caurumiem
Arī laternas te ir cita par citu krāšņākas
Gdaņskas tūrisma ielas skats
Gdaņskas skati
Gdaņska
Gdaņskas ieliņu burvība
Krāšņas durvis
Mini fotosesija
Izcilnis ēkas fasādē
Arhealoģijas muzejs
Ēkas fasādes rotājums
Ielas, kurā atrodas mūsu hostels, plāksnīte
Gdaņska
Sound hostel
Gdaņska futbolam gatava, mēs ar
Gdaņska
Gdaņska
Gdaņska
Gdaņska
Gdaņska

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru