5.09.2012

Braucam!

 Lietuva,Viļņa.

Nobraukums uzsākot braucienu: 56127 km.

Jā, mums tas izdevās!! Šorīt sakrāmējām kastes, somas un čemodānu mašīnā un 11.00 izbraucām. Ceļam bija ideāls laiciņš. Saulīte, silts + 23 C grādi. Burvīgi! Visu ceļu pavadīja mazliet dīvaina, bet ļoti patīkama sajūta. Bija brīži, kad likās, ka neizdosies, bet šodien tas ir izdarīts.

Radās doma vēl pirms lielās Eirotūres paēst Latvijā, līdz ar to Bauskā ieturējām maltīti Hesburgerā. Indijas burgers izrādījās tīri garšīgs, patīk, ka tājā ir daudz svaigu salāta lapiņu. Un līdz nešanai paņēmām 2 gardas lielas Latte kafijas.

Lietuva sagaidījā mūs ar ziedošiem laukiem un plašiem ainavu skatiem. Laiks burvīgs +23 C.



Pa ceļam piestājām Lukoil benzīntankā, laipnie pārdevēji pat ļāva wc izmantot par velti. Logs bija nolipis ar kukainīšiem, kas tika te nomazgāts, bet riepu spiedienu neizdevās pārbaudīt, jo te tādas ierīces nebija.

Garmins ar mūs nepievīla, kad ievadījām hosteļa adresi, tika piedāvātas divas adrese, kā vēlāk izrādījās mēs izvēlējāmies nepareizo, vajadzēja pārbaudīt atrašanās vietu. Tas zināšanai priekšdienām. Tā nu mēs izmetām 5 km lielu līkumu uz otru pusi Viļņai, kur ir tāda pati adrese, kā pilsētas centrā. Kad sapratām, ka braucam ārpus Viļņas centra piestājām Statoil un pārprogrammējām adresi.

Hostelis atrodas divsimt metru no centrālās stacijas un autoostas, mazā samērā klusā ieliņā. Jauki, ka ir pagalms, kur novietot auto, kas ir labāk nekā uz ielas un bez maksas.

Tā, kā līdz šim hostelī neesam apmetušies, mazliet nācās pierast pie atmosfēras un nomest gaidīto. Hostelī pirms gadiem 10 laikam ir bijis ļoti mūsdienīgs dizains, bet tagad jau ir daudz sīkumi, kas jālabo. Recepcijā meitene runāja ar mums angliski, parādīja, kur atrodas virtuvīte viesiem, kur tolete un dušas telpas un ierādīja numuriņu. Gaiteņu dizains izvēlēts tād mazliet padrūmi tumšs, arī istabiņa nedaudz rada drūmu noskaņu, bet tas jau nav uz ilgu laiku.

Gultas skaitas lielā, bet patiesībā tik sabīdītas 2 gultas kopā, matracis gana mīksts, bet diemžēl nav nostiprināts nevienā plaknē, līdz ar to slīd uz visām malām. Īpaši neērti tas ir, kad gribas sēdēt gultā un atspiesties pret gultas malu, tad lēnām jūti, kā ar visu matraci šļūc lejā.

Paveicās, viena no dušas/wc telpām atrodas tieši pie mūsu durvīm, līdz ar to nav nekur tālu jāiet, satinies dvielī, attaisi durvis un iemūc otrās durvīs, neviena nemanīts.

Hostelī pieņēma tikai skaidru naudu, līdz ar to nācās aiziet līdz centrālai stacijai, lai izņemtu naudu. Mazliet bailīgi bij iet pār 4 joslu gājēju pārējām uz centrālā apļa, kur ir samērā intensīva satiksme. Maketi, kas izvietoti stacijā solās uzlabot satiksmi pie stacijas, ar pazemes izejām gājējiem un smagajām automašīnām. Bet neatradām ziņu, kad tas plānots. Apmeklējot staciju jutāmies kā no ziemeļiem. Visi staigā šortiņos un plānos krekliņos, bet mēs džemperos un garās biksēs.

Tā kā ieradāmies hostelī ap 17.00 un diezgan noguruši vairāk par vakariņošanu, mantu izkrāmēšanu un strādāšanu laika nekam neatlika. Turklāt ap 21.00 sāka līt, pērkoņa negaiss un pamatīga krusa, līdz ar to pirmais vakars tā mierīgi.

Brīnumaini labi gulējām pirmo reiz svešā ietā. Laikam nogurums darīja savu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru