5.27.2012

Ceļā uz Vāciju


18.05.

Ceļā uz Vāciju.


Sakravājam mantas un dotamies prom no skaistās Gdaņskas, kur pa visam drīz sāksies īsta burzma- Eiropas Čempionāts Futbolā. Bet kā izrādās Gdaņska mūs prom laist nevēlās, Garmins novirza mūs pa apkārt ceļiem, ko izraisa ceļu remonti, kas ir visā Gdaņskā lielā sparā, bet kā izrādās arī tur nekur tālu netiekam, jo kāda milzīga pasākuma dēļ, ceļu nobloķējuši policisti un sūta mūs atpakaļ, tā nu iemaldāmies Gdaņskas lidostā. Nekas cits neatliek, kā braukt atpakaļ un tā nu divas stundas vienkārši noriņķojuši braucam caur Sopotu un tālāk pa to ceļu maksimāli tālu no Gdaņskas uz Gdiņu un tad jau tālāk tiekam uz šosejas, kas ved uz Vāciju.

Polījā vēl Nestes degvielu stacijā uzpildamies, iepriekš konsutējoties ar vietējo par piemēroto dīzeli. Bet kā izrādās šiti labs tomēr šis dīzels nebija, jo ap Vācijas robežu parādījās lampiņa, kas ziņo par izplūdes gāzu filtra problēmām. Tā nu nākas samazināt ātrumu un ieturēt saudzīgu braukšanu mūsu Romsterim.

Beidzot Vācijā. Tik patīkami, ka vismaz viens no mums saprot, kas uz ceļa zīmēm ir rakstīts. Patīkami! Uzgriežam vietējo radio un mēģinām atcerēties, ko nu zinām vāciski, kamēr lēnā garā braucam pa bāni.

Vilcieni tādi retro stilā Gdaņskā
Pa ceļam pamanām celtni,
kas novieto milzīgu krustu
Vai kāds to var iztulkot?
Tādu tur daudz
Kāda ļoti zaļa ēka
Jā, ārā no apkārtceļiem!
Iebraucot Vācijā,
tipiska bāņa ainava,  vēja parki

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru