5.15.2012

Viļņa 5. diena


10.05.

Lietuva, Viļņa.

Rīts man sākās vēlāk, beidzot kārtīgi izgulējos līdz plkst.10.00. Indulis jau cītīgi strādāja hosteļa virtuvītē. Pēc dušiņas, devos virtuvītes virzienā, kur kopīgi pabrokastojām.

Lielās pastaigas pa pauguraino Viļņu radīja pamtīgu nogurumu kājās, tapēc šodien pievēršamies strādāšanai, bet pastaigas atstājam uz vēlo vakara pusi.

Ar Induļa mammu bija sarunāts nosūtīt paskartītes no mūsu ceļojuma, tapēc pirms pastaigas aizgājām līdz stacijai un informācijas dienestā iegādājām jauku paskartīti, jo citur pilsētā neko orģinālāku nebijām atraduši. Jāsaka godīgi, laikam mēs negājām pa pareizajām ielām, jo suvenīru veikali bija ļoti maz.

Vakara pastaigai laiks bija ideāls, silts un jauks. Lai gan jauniešu kompānijas vecpilsētā bija sastopamas, bet tas nemaz nelīdzinās ceturdienas vakaram Vecrīgā. Turklāt restorāni un citas ieskrietuves ir vaļā praktiski uz Didžioji gatves, bet tiklīdz iegriežas kādā šķērsielā, tā klusums un tukšums.

Pie Katerdāles mūs uzrunāja, kāds lietuvieties, kas izzināja no kurienes esam un ieteica vietas, kas jāredz. Vairumu bijām jau redzējuši, bet nebijām bijuši vēl Liepaskalnā, no kura it kā paveras visplašākais Viļņas skats. Domājām, ka varētu to apmeklēt piektdien, kad bijām nolēmuši izbraukt uz dažām vietām, kur ar kājām būtu patālu.

Nonākuši līdz tiltam griezāmies atpakaļ un nesteidzoties devāmies atpakaļ uz hosteli. Negribējās steigties, vakars bija ideāli piemērots naksnīgām pastaigām, arī nogurušās kājas neļāva uzņemt tempu. Vecpilsētā pat uz galvenās ielas, viss jau slēdzās ciet, jo bija tuvu plkst.24.00. Nekādas nakts dzīves.
Austras vārti naktī
Nakts fotosesija var sākties
Didžioji gatve nakti
Pie filhalmonijas
Kā ta bez laternām naktī!
Pie informācijas dienesta ēkas naktī
 Naktī ēka daudz labāk izkatās
Vēl nav vēls, bet praktiski tukšs
Viena no retajām strūklakām Viļnā
Mana vājība- strūklakas
Spokiem arī slāpst
Arī baznīcas iegūst citu izskatu naktī
Naktī ziedi smaržo spēcīgāk
Vēl nav 24.00 bet te jau viss tukš
Pēdējie cilvēki steidzas mājās
Katedrāle naktī
Gaismas jātnieks
Nakts klusums
Katedrāles kolonas
Ķeram pēdējās auto gaismas
Upes gaismas
Tilts
Radisson zilās gaismas burvība
Katedrāles gaismas naktī
Mīligs grafiti kādā šaurā ieliņā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru