5.15.2012

Lietuva_Polija


12.05.

Ceļā no Lietuvas uz Poliju.

Auto atskaite pirms izbraukšanas no Viļņas: 56482 km

No rīta devāmies ceļā. Polija mēs tuvojamies! Garmin nuvi 2595LMT tika ievietots gala mērķis Olsztyn ar papildiestatījumu izvairīties no maksas ceļiem. Pirms izbraukšanas no Viļņas vēl iegriezāmies lielveikalā Akropolis. Milzīgs tirzniecības centrs ar slidotavu pašā vidū. Vietējā elektronikas veikalā tika iegādās Wifi signāla pastiprinātājs, lai vieglāk uztvert hosteļos esošo pavājo wifi signālu.

Atālinoties no Viļņas laiciņš kļuva aizvien piemīlīgāks un saulaināks. Iegriezāmies pa ceļam tūristu iecienītajā Traķijā. Bet tā kā tuvākais bankomāts bija jau iztukšots, tad palikuši bez skaidras naudas, tad iekšā pilī tā arī netikām. Un tik ļoti jau ar nemaz negribējās, lai meklētu citu bankomātu. Pusdienas nolēmām ieturēt Marijampolē. Nu kā gan var nepiestāt tik skaista nosaukuma pilsētā.

Polija sagaidīja mūs ar ziedošiem laukiem un saulaini mākoņainu laiku. Biju sagatavojusies garlaicīgam ceļam, kā ierasts ar līdzenumu skatiem un mežu kaut kur pie horizonta. Ak, kā es kļūdījos. Maksas ceļi un ātrā caurbraukšana, ko parasti rīko tūrisma operātori, ir pilnīgi sabojājuši visu priekšstatu par Poliju. Izrādās Polija ir ļoti skaista, arī ceļi ir labāki nekā Latvijā. GPS sistēmas izvēlētais ceļš vijās pa pakalniem un lejām caur mežiem un burvīgām lauku ainavām, garām nelielām pilsētām un ciemiem ar skaisti sakoptām viensētām un burvīgām mājām. Braucām un baudījām skaisto ainavu.

Tuvojoties vakaram un Olsztyn sākām arī lūkoties pēc naktsmājas. Gribējās sevi mazliet palutināt un apmesties viesnīcā ar baseinu un kādu pirti. Sākotnēji iegriezāmies kādā pilī, kurā tagad iemitinājusies viesnīca, bet tā kā tur notika vairākas konferences šobrīd, tad visa viesnīca protams bija pilna. Turpinot ceļu pamanījām plakātu ar viesnīcu, kurā ir baseins un benzīntanku blakus. Pēdējā brīdī nolēmām iegriezties. Viesnīca izrādījās austrumu stilā ar atpūtas centru, kas viesiemir pieejams bez maksas. Arī cenu mums mazliet atlaida no 330 PLN uz 220 PLN par numuriņu diviem (DBL). Par šo summu tikām pie ļoti skaista numuriņa ar iespēju apmeklēt pirts komplekstu neierobežoti un brokasti ar zviedru galdu.

Pēc iekārtošanās numuriņā, izbaudījām ļoti gardas vakariņas, par labu cenu. Vienīgi ēdieni šeit nav ieturēti austrumu stilā bet ir ļoti eiropejiski ierasti. Šī viesnīca http://www.azzun.pl/ atšķiras ne tikai ar savu ieturēto austrumu stilu, bet arī ar piedāvājumu izbaudīt nakts peldes. No plkst. 22.00-24.00 pirts komplekss ar baseinu ir nūdistu paradīze. Šajās stundās apgaismojums ir izslēgts vietām tik deg svecītes un mazas lapiņas, kas rada romantisku gaisotni. Baseins ir plašs un ar nelielu izteku, kur var izbaudīt alai līdzīgu efektu. Pats apgrīnojamākais bija pirtis, tās te ir kādas 8 - tvaika pirts klasiskā, tvaika pirts ar ļoti dabīgu piparmētru aromātu (nez kā viņi to panāk?), maiga tvaika pirts ar neuzbāzīgu aromātu, atpūtas pirts ar karstām sēdvietām, divu veidu saunas un citas.

Pirts komplekss bija perfekts vakara noslēgums mūsu ierašanās Polijā vakaram.


Tilsts uz pili
Traķu pils
Pusdienas Marijanpoles Čili picā
Visbūtu labi, ja oficiante saprastu angliski un iedotu pasūtīto sēņu mērci, nevis trekno bekona :)
Pa ceļam mazliet saulīte
Marijanpoles dzelzceļa stacijas ēka 
Polijas mazpilsētas ielas
Burvīga Polijas mazpilsēta
Visapkārt dzeltens
Indulis rapšos
Tuvojas jau vakars
Ciematiņš Polijā
Gaiša un aizcinoša
Burvīgā Azzun viesnīca

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru